- ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
- Türkiye Dışişleri Bakanlığı: "Müttefiklik ilişkilerimizin ruhuyla bağdaşmıyor"
- İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Yaptırım uygulamak sahadaki gerçeklerden kopma olarak tanımlanabilir"
Dışişleri Bakanlığı: Şiddetle kınıyoruz
Dışişleri Bakanlığı ise yasa tasarının ABD meclisinde kabul edilmesine ilişkin, "Barış Pınarı Harekatımız gerekçe gösterilerek ülkemize yaptırım uygulanmasını öngören bir yasa tasarısının bugün ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesini şiddetle kınıyoruz." açıklaması yaptı.
Altun: Müttefiklik ruhuna doğrudan ters düşmektedir
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, "ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamakla tehdit eden yasa tasarısı stratejik müttefiklik ruhuna doğrudan ters düşmektedir." ifadelerini kullandı.
Altun, ABD yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmayı amaçladıkları dönemde gelen tasarının ABD'nin hükümet politikalarını açıkça ihlal ettiğini belirtti.
Gül: Tarihimizde soykırım yok, aynaya baksınlar
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen "Ermeni Soykırımı'nı tanıyan yasa tasarısı"na tepki gösterenlerin arasındaydı. Gül, "Tarihimizde soykırım yok, aynaya baksınlar" dedi.
Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle:
"Hukuk devletini bu mücadele ile koruyacağız. Demokrasiyi, insan onurunu bu sayede himaye edeceğiz. Yargı mensubunun kararlarında sadece ve sadece hukuka dayanır. Yargı herkesin yargısıdır. Yargının ideolojisi olmaz. Tek ideolojisi vardır o da adalettir."
Kalın: Türkiye'ye soykırım suçlamasında bulunanlar önce kendi tarihlerine baksınlar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Ermeni tasarısı, tarihin siyasete alet edilmesinin utanç verici örneklerinden biridir." ifadelerini kullandı.
Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Ermeni tasarısı, tarihin siyasete alet edilmesinin utanç verici örneklerinden biridir. Türkiye'ye soykırım suçlamasında bulunanlar önce kendi tarihlerine ve destekledikleri ASALA ve PKK terör örgütlerinin kanlı geçmişine baksınlar."ifadeleriniş kullandı.
Amerikan Temsilciler Meclisi’nin Ermeni tasarısı, tarihin siyasete alet edilmesinin utanç verici örneklerinden biridir. Türkiye’ye soykırım suçlamasında bulunanlar önce kendi tarihlerine ve destekledikleri Asala ve PKK terör örgütlerinin kanlı geçmişine baksınlar.
— Ibrahim Kalin (@ikalin1) October 29, 2019
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.